116 autót rongált meg sorozatban egy vandál

2022.04.24. 15:41

Érthetetlen ámokfutást rendezett egy 27 éves férfi az Illinois állambeli Chicago külvárosában, Schaumburgban. Andrew McAuliff három autószalonban esett neki a kocsiknak, és összesen 116 járművet rongált meg. Egy fém tárggyal zúzta be ezeknek a hátsó szélvédőjét.

McAuliff a Bob Rohrman Honda, a Bob Rohrman Ford, valamint a Patrick BMW szalonokban vandálkodott. Ez a három kereskedés egymás közvetlen közelében található, tehát nem utazgatott sokat, hogy kárt okozzon. Érdekes módon az üvegeken kívül mást nem bántott. Végül egy biztonsági őr hívta ki a rendőröket, akik nem messze az egyik szalontól elkapták.

A Honda-kereskedés vezetője aggodalmának adott okot, ugyanis szerinte nem pusztán a rongálással okozott kárt a férfi, hanem járulékos veszteség lehet, hogy az ellátási láncban tapasztalható késések és hosszú várakozási idők miatt nehezen tudják pótolni az alkatrészeket. Ráadásul nemcsak a szalon tulajdonában lévő kocsik estek áldozatul, hanem ügyfelek autói is, így többen is pert indíthatnak McAuliff-fal szemben. Csak ebben a Honda-kereskedésben mintegy 86 millió forintra becsülik a kárt.

A férfi motivációjáról egyelőre nem tudni semmit, de ilyen cselekedetet aligha lehetne észszerűen megmagyarázni.