Nem büntetik meg a Bugattival gyorshajtó milliárdost

2022.04.27. 19:06

2022 év elején indított eljárást az 58 éves Radim Passer ellen az ügyészség, mert Bugatti Chironjával 417 km/órás sebességgel száguldott a német autópálya korlátozás nélküli szakaszán, Berlin és Hannover között.

A cseh milliárdossal szemben veszélyeztetés miatt indult meg az eljárás, hiszen a vezető célja egyértelműen a lehető legnagyobb sebesség elérése volt. A stendali ügyészség a vádemeléshez nem elegendő bizonyítékra hivatkozva lezárta az ellene folytatott eljárást.

Megállapították, hogy a bugattis száguldás idején tiszta látási körülmények voltak és hajnali 4:50-kor a pálya szinte üres volt, így senki nem került veszélybe miatta.

A Bugatti vezetője is kiemelte, hogy igyekeztek a lehetőségekhez mérten biztonságos körülményeket teremteni ahhoz, hogy közúton fussák meg a 400 km/óra feletti tempót.

Ettől függetlenül az ilyen mértékű száguldást még a német autópálya szabadsága is nehezen bírja el. Ilyen esetek után mindig felvetődik a kérdés, hogy vajon meddig marad a határtalan száguldás lehetősége.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!