Síneken büntetőfékező idiótával és autópályán szemből érkezőkkel sokkol a Civil Pofátlan(tan)ítás

2022.04.29. 10:59

Már majdnem három hónapja annak, hogy megmutattuk a Civil Pofátlan(tan)ítás jubileumi, tizedik videóját. Sajnos azóta sem tétlenkedtek a hazai utak kreténjei, a Budapesti Autósok oldala most tette közzé az ORFK-OBB-vel közös videósorozat legújabb részét.

Ez a gyűjtés most nem valami hosszú, de annál erősebb. Rögtön egy volkswagenessel indul, aki a síneken büntetőfékezik, majd megismétli még néhányszor a műveletet később is. Nagy kérdés mondjuk, hogy ha valaki elvileg olyan veszett módon sietne, hogy fér bele mégis az idejébe efféle kedvesség.

Nem piskóta mondjuk a körforgalomban a rövidebb utat választó BMW-s sem, de jutott a kétperces videóba autópályán forgalommal szemben érkező autós is. A surmósági verseny győztese viszont ezúttal talán az a derék sofőr, aki utánfutóval előz a tilosban, majd be is csóvál neki a futó, amiről elhagy ezt-azt.

Ahogy az ki is derül az összeállításból, a szabálytalankodók ellen eljárás is indult. Azonban a lényeg itt nem is ez lenne, hanem az, hogy végre elfogyjanak a közveszélyes elemek az utakról. Persze a véletlen hiba mindenkinek becsúszhat, de itt valóban pofátlan manőverekről van szó.

Forrás: Budapesti Autósok