Ez az első pillantásunk az új X1-es BMW-re

2022.04.30. 12:47

A jelenleg futó X1-est még 2015-ben mutatta be a BMW, majd 2019-ben volt egy nagyobb frissítés. Azonban lassan itt a modellváltás ideje, egy francia kereskedő pedig közzé is tette az első teaserfotót, ezzel egy közelgő eseményt beharangozva.

Screenshot 2022-04-30 at 12-43-07 2023 BMW X1 Teaser Previews Ne

A Cholet városában található BMW Charrier autószalon május másodikán, hétfőn tart zárt körű rendezvényt, amelynek résztvevői Franciaországban az elsők közt ismerkedhetnek meg a legkisebb bajor crossover új generációjával. Többet persze még ők sem kötnek az érdeklődők orrára.

Egyelőre csak a sziluett látszik a képen, amelyből egyértelmű, hogy drasztikus változásra az autó arányaiban nem kell számítani. Marad az aránylag hosszú géptető, az enyhén lejtő, de messze nem kupészerű tetővonal. A fényszórók formája biztosan eltér majd a jelenlegitől, azt viszont egyelőre nem lehet megmondani, az orr-rész kialakításánál mennyire lesznek óvatosak – gondolva egyik-másik modell hatalmas hódfogaira.

Nem tudni, hogy ennek a zárt körű rendezvénynek lesz-e bármi köze a globális bemutatóhoz, mindenesetre az új X1-et már régóta 2022-re várja a szaksajtó. Készül belőle iX1 elektromos változat is, de annak műszaki részleteivel kapcsolatban is megy még a titkolózás. Jó eséllyel egy- és kétmotoros variáns is kapható lesz.