Így izmozik egymással egy Lada és egy Audi az orosz autópályán

2022.04.30. 17:00

Vannak a közlekedésben fontos alapelvek, és vannak olyan emberi tulajdonságok is, amelyek könnyebbé teszik az együttélést. Ezek közé tartozik az udvariasság is, de ezt a szót az alábbi videó szereplőinek nyilván a szótárból kellene kikeresniük.

A helyszín egy orosz autópálya, ahol egy Audi sofőrje szeretne besorolni egy sávval beljebb. Ott viszont egy kocka Lada kombi halad, és hát a 2104-es vezetőjét nem olyan fából faragták, hogy bárkit beengedjen maga elé. Az audis tesz még egy-két próbát, de nem jár sikerrel. Közben már a ladás is jobbra indexel, de nem tudni, csak zavarba jött-e vagy tényleg sávot váltana. Utóbbi eset talán még rosszabb, mert egy egyszerű helycsere helyett emberkedtek egymással.

A videó végén még annyit látni, hogy az Audit lehajtogatja magáról az úriember, a ladásnak pedig hirtelen sietősebb lett. De hogy végül lett-e folytatás, esetleg tettlegesség az egészből, nem tudni. Mindenesetre a tanulság nem bonyolult: néha érdemes inkább engedni egy kicsit, a közlekedésben mindig jobb a békesség, mint a fölösleges idegesség.