Anyagias világ: eladó Madonna A8-as Audija

2022.05.01. 07:01

A hírességek autói mindig sok pénzt érnek, főleg ha igazi világsztárról és amúgy is kelendő kocsiról van szó. Ez a leírás nagyon jól illik Madonna Audi A8L-jére, hiszen a pop királynőjének még ma is igen nagy rajongótábora van. Ahhoz képest amúgy nem is drága a német csúcslimuzin: 25 ezer fontot, azaz alig 12 millió forintot kérnek érte.

Az autót 2005-ben vásárolta az Audi Bicesternél, azóta 130 ezer kilométernyi mérföld ment bele, tehát szinte még bejáratós a 4,2 literes V8-as biturbó-dízel. Öt éven át használta, de persze általában nem ő vezette, hanem sofőrje. 2010-ben vált meg tőle, majd egy ideig az Audi UK Heritage Collection gyűjteményt gazdagította, nemrég került a KGF Classic Cars tulajdonába.

A gyöngyházfekete külsőhöz fekete bőrbelső tartozik, és minden olyan extra megtalálható benne, amit csak egy igazi popsztár autójától elvárhatunk. Van elektromos tetőablak, Bose hifi, a hátsó ülésről lehet tévét és DVD-t nézni, hátul pedig nemcsak színezett üveg, hanem elektromos árnyékoló is védi a privát szférát. A kocsihoz jár az életnagyságú Madonna is, na nem az igazi, hanem egy papírmasé másolat, de az énekesnő több lemeze, valamint magazinok is bővítik az ereklyék sorát.

Az A8L egyébként korához képest jó állapotban várja új gazdáját, de a hirdetés szerint azért kisebb külső karcok találhatók rajta. 2023 áprilisáig érvényes a műszakija is, tehát akár azonnal használatba vehető, már ha valaki nem gyűjteményi darabnak szeretné. Az alig 12 millió forintos ár a híres ex-tulajdonos személyének fényében igazán nem tétel, még akkor sem, ha hasonló A8L-eket, bár több kilométerrel, de akár 3-4 millióért is vehetünk.