Ez történik, ha nagy tempónál becsóvál a lakókocsi

2022.05.05. 10:58

Vádat emelt az ügyészség azzal a 78 éves férfivel szemben, aki egy lakókocsis szerelvénnyel túl gyorsan haladva balesetet okozott, a vele utazó felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetet a térfigyelő kamerák rögzítették.

A baleset tavaly nyáron történt, a vád szerint a pár kitűnő időjárási viszonyok mellett haladt az M3-ason Miskolc felé. Azonban a férfi az ilyenfajta szerelvények számára megengedett 80 km/h helyett 95-100 km/h-val hajtott, amikor a lakókocsi becsóvált, irányíthatatlanná téve a személyautót. A felvételek alapján jó eséllyel kamiont előzött éppen.

Az ügyészség közleménye szerint a sebesség és a kormánymozdulatok miatt vesztette el stabilitását a szerelvény, amely a belső szalagkorlátnak ütközve felborult. A mögötte érkezők szerencsére meg tudtak állni, így nem történt nagyobb baj. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, utasa, egyben felesége viszont nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel került kórházba, eltört a lapockája és több bordája.

A 78 éves férfivel szemben közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtottak be vádiratot, indítványozva a járművezetéstől való eltiltást, valamint pénzbüntetést.

Forrás: ugyeszseg.hu