Jogsi nélkül, szerek hatása alatt menekült a rendőrök elől

2022.05.06. 14:27

Tatán akartak igazoltatni a rendőrök egy férfit, aki ahelyett, hogy megállt volna, nagy sebességgel menekülni kezdett. Végül Tatabányáig kergették, ott sikerült elkapniuk. Amíg elkapták, végigrongyolt Tata belvárosán, többször áttért a szemközti sávba, sőt, még az útpadkára is lesodródott.

Screenshot 2022-05-05 at 16.34.28.png

A rendőrök már ismerték az 53 éves férfit, akivel szemben már többször is intézkedtek ittas vezetés és bódult vezetés miatt. Ezek alapján talán nem meglepő, hogy most sem nem ok nélkül kezdett menekülni. Jogosítványa nem volt, illetve a kábítószerteszt is pozitív eredményt mutatott. Továbbá azzal, hogy elhagyta Tata területét, megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, ugyanis ezt este 8 után csak külön engedéllyel tehette volna.

Büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is indítottak a sofőr ellen. Mivel a mostani eset előtt is voltak hasonló kihágásai, illetve ellene jelenleg is több eljárás folyik, a rendőrök őrizetbe vették a férfit és indítványozták a letartóztatását, amit az illetékes bíróság el is rendelt.

Via: Police.hu