Egy feltöltéssel jutott el New Yorkból Washingtonba a GM elektromos furgonja

2022.05.11. 09:23

418 kilométert tett meg egyetlen feltöltéssel, ezzel a BrightDrop Zevo 600-as az első ilyen elektromos furgon. Mindezt ráadásul valós körülmények között hozták össze vele New Yorktól Washingtonig. Közben pedig Philadelphia és Baltimore városában is megálltak a FedEx szállítóautójával.

Amerikában egyre inkább keresik a lehetőséget arra, hogy a posta és a különböző szállítmányozó vállalatok is elektromos járművekre váltsanak és ezekre különböző cégek fejlesztenek célszerszámot. Az Amazon számára ezeket az autókat a Rivian készíti, miután a vállalatba maga Jeff Bezos is beszállt.

Mindössze 20 hónap alatt készítette el a General Motors a BrightDrop Zevo 600 furgont, mely a GM elektromos autóknak szánt Ultium platformját használja. Az oldalán először a FedEx logója látható, mely bizonyára jót tesz a vállalat arculatának. Már több mint 25 ezer megrendelést adtak le a 16 990 literes rakterű 600-as, illetve a kisebb 400-as típusokra.

Guinness rekord lett a több mint 400 kilométeres szállítás, amiben valóban csomagot juttattak el: fenntartható tisztítószereket szállított egy bioélelmiszereket forgalmazó üzletlánc boltjába.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!