Kiszivárgott az új Honda CR-V

2022.05.13. 15:17

Hivatalosan még nem mutatták be a Honda újdonságát, de a kínai Ipari és Információs Minisztérium már egy csomó részletet közölt a típussal kapcsolatosan.

Ezek között akad néhány kép is – szokás szerint egyszerű, fehér fényezésű autóról készültek – amelyeken jól láthatók a formaterv részletei. Stílusban az új HR-V-re emlékeztet a nagyobb SUV: közel vízszintes övvonal jellemzi, túlgondolt megoldások nélkül. Ismét egy olyan Honda érkezhet, amely nem a formatervvel vonja el a vevő figyelmét a lényegesebb tulajdonságokról, ami nem feltétlenül baj.

A képek mellett néhány adat is nyilvánosságra került, így kiderült, hogy 4,703 méter hosszú, 1,866 méter széles, 1,69 méter magas, és 2,7 méteres tengelytávú lesz az új típus. A kínai változat egyszerű 1,5 literes, turbós benzinmotort kap majd: ez 190 lóerős lesz, és 188 km/h-s végsebességhez segíti a típust. Ezzel, valamint a hozzá csatolt fokozatmentes automata váltóval, és fronthajtással sem különösebben könnyű a CR-V: üresen 1685 kilogrammot nyom. Ám szinte biztos, hogy Európába egy hibrid hajtású változatot szánnak, amely ennél mázsákkal nehezebb lehet.