Jégkrém Örömteli Barack: kínai autó, nőknek

2022.05.13. 13:46

Japánban metrókocsikat jelölnek ki a nőknek (biztonsági okokból), a szomszédos Kínában dedikált parkolót jelöltek ki számukra - volt is belőle felháborodás - , most pedig az ország egyik nagy gyártója, a Chery rukkolt elő a törpe villanyautójának hölgyekre szabott változatával.

A Chery QQ Ice Cream Joyous Peach, azaz Chery QQ Jégkrém Örömteli Barack a már ismert Chery QQ Ice Cream egy átdolgozott kiadása. Fő riválisa a Wuling Hongguang Mini EV, a világ legnagyobb példányszámban értékesített villanyautója, tehát a Cherynek nincs könnyű dolga.

Városi mini lévén a motor teljesítménye sincs több 27 lóerőnél, nyomatéka 85 Nm, akkumulátorból két fajtát kínálnak hozzá: a kisebb 8,8 kWh-s, és az NEDC mérési ciklus szerint 120 km-re elég hatótávot biztosít, a nagyobb 9,3 kWh-s 50 kilométerrel kínál többet, csúcssebességük azonos, 100 km/h. Az akkuméretekhez képest korrekt hatótáv az alacsony súlynak köszönhető, az Ice Creamek változattól függően 699, illetve 743 kilósak.

A speciális változat a tradicionális értelemben vett lányos elemeken kívül  (dísztárcsák kutyás-cicás grafikája, babakék/rózsaszín fényezés) azonban uniszex extrákat is jelent, ilyenek a cápauszony antenna, a műszerfal tetején lévő kijelző, illetve az oldalt található díszléc. Árban mindez nagyjából 2000 jüanos (100 ezer forint) pluszként jelentkezik, ám a túlszaturált kínai autópiacon lehet, hogy egy ilyen csomag is elég lesz ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből.