Világító hűtőráccsal újul meg a Rolls Royce csúcsmodellje

2022.05.13. 12:14

Karakterre nem változik sokat a Rolls-Royce Phantom, de részleteiben igen: azt mondják, a legtöbb változtatást a vásárlók visszajelzései alapján végezték.

A legfeltűnőbbek nyilván az orr-rész átalakításai. A Ghoston korábban már bemutatott hűtőrács-világítás itt is felbukkant. Változtattak az első lámpákon is: a nappali menetfény LED-csíkja már csak a lámpa tetején húzódik végig, viszont a hűtőmaszk tetején egy fémléc hivatott a két LED-csíkot vizuálisan összekötni.

Másutt sokkal kevésbé feltűnőek a változások, de azért akadnak: új például a teli alufelni, amely a 20-as évek Rolls-Royce-ainak stílusát hivatott felidézni, illetve az is friss lehetőség, hogy a hűtőrács és az ablakkeretek sötét króm bevonatot kapjanak. Belül egy vaskosabb kormánykerék, illetve egy új, világos kárpitozás kiválasztásának lehetősége az összes újítás.

A cél nyilván az volt, hogy a jelenlegi, már 2017 óta gyártott Phantom az újabb riválisok, például a Maybach-Mercedes S osztály mellett se hasson divatjamúltnak, bár elég valószínű, hogy - talán további változtatásokkal – négy-öt évet még simán piacon maradhat ez a modell.