Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Itt a ráncfelvarrott 3-as BMW

2022.05.14. 09:38

A G20-as kódjelű, hetedik generációs hármas BMW 2018-ban mutatkozott be, így eljött a életciklusközepi frissítés ideje. Aki korábban már látta a kizárólag Kínában kapható elektromos i3 eDrive35-öt, annak nagy meglepetést nem tartogatnak a kiszivárgott képek, amelyek szintén Kínából, a Ipari és Információ Technológiai Minisztériumából származnak.

A legszembetűnőbb változások az autó orrán látszanak, a BMW hagyományos fényszórókarimái, ahogy azt már az elektromos i3-ason láttuk, immár le/befelé nyitottak. A lökhárító a jelenlegi modellénél alapvetően letisztultabb, ám a fekete műanyagbetét mindenképpen kuszább. A képeken csak az agresszívebb, M-csomagos kivitel látható, a normál lökhárítók valószínűleg visszafogottabbak lesznek. A vesék mérete változatlan, két rácsozat közül lehet választani, az egyik hagyományos függőleges szilákat, a másik krómozással kiemelt mintázatot jelent.

A hátsó lökhárítót is merészebbre vették, a diffúzor és a piros fényvisszaverő elemek is magasabbra lettek húzva, a külsőt érintő újításokat pedig új árnyalatok és felnik zárják. Az autó belsejéről nincsenek képek, de információk szerint az új hármas is BMW Operating System 8-cal ellátott, hajlított kijelzőt kap.

Egyelőre csak a kínai motorválaszték ismert, ez három benzinest jelent (320i - 154 lóerő; 325i - 181 lóerő; 330i - 241 lóerő), Európában és Amerikában azonban dízelek, hibridek illetve plugin hibridek egészítik ki a benzineseket. A hivatalos bemutató a következő hónapok során várható, a piaci bevezetést pedig az év utolsó negyedévében kezdi meg a BMW.