Kettőből összetákolt Hondát adott el kifogástalanként

2022.05.16. 12:39

Csalással gyanúsítják azt a 43 éves autókereskedőt, aki kifogástalan állapotúként árult egy Hondát, később azonban kiderült, hogy az korábban jelentősen sérült egy balesetben, majd szakszerűtlenül javították, lényegében két autóból tákolták össze. Ezzel a vevőnek jelentős anyagi kára keletkezett.

A nyomozás egy 57 éves budapesti férfi feljelentése nyomán indult, miután egy vecsési autókereskedésben vásárolt egy kiváló állapotúként hirdetett, külsőre is jónak tűnő Hondát. Később azonban a szakszervizben és egy független szervizben is azt állapították meg róla, hogy komoly rejtett, eltitkolt hibái vannak. Ezt megerősítette az igazságügyi műszaki szakértő is.

A hibák nem csak esztétikai jellegűek voltak, hanem az is kiderült, hogy a hátsó részét lényegében kicserélték. A karosszériát a hátsó üléssor előtt, valamint a C oszlopok felső részénél vágták el, majd a hátulját egy másik, ismeretlen eredetű karosszériarésszel pótolták. A beavatkozás a szakértő szerint súlyosan befolyásolta a kaszni szilárdságát és a korrózióvédelmet is, egy esetleges ütközés során nem védte volna meg megfelelően a benne utazókat.

A nyomozás adatai szerint a Honda korábban, 2019-ben külföldön rongálódott meg egy balesetben, a kereskedő sérülten hozta be, majd megjavíttatta. Azonban mindezt súlyosan szakszerűtlenül, a gyári technológia mellőzésével tették. Végül az előéletét eltitkolva adta el, mintegy másfél millió forintos kárt okozva a vevőnek. A nagyobb kárt okozó csalás miatt folyó nyomozás most lezárult, a rendőrség átadta az iratokat az ügyészségnek.

Forrás: police.hu