Tankot építettek Teslából

2022.05.17. 10:54

Külön cikkben néztünk utána, hogy a nagy elektromosítási láz vajon a hadsereget is utoléri-e, a végkövetkeztetés pedig az volt, hogy a tankokat még jó darabig biztosan nem. A német The Real Life Guys Youtube-csatorna készítői bizonyára nem olvasták a cikket: egy Tesla Model 3-ból faragtak rekreációs minitankot.

A projektet egy német csapat vitte véghez, az építés egy hónapot vett igénybe, az eredmény pedig leginkább a Ripsaw-ra emlékeztet (a Halálos iramban sorozatból lehet ismerős) - Tesla felépítménnyel. A lánctalpak egyenként 1,3 tonnát nyomnak, a kész jármű pedig összesen 6 tonna. Videó egyelőre csak az építésről készült, de hamarosan természetes környezetében, terepen is próbára teszik. Ha esetleg az óriási futófelületek és a 80 centis hasmagasság ellenére is sikerülne elakadniuk, a 6 tonnára méretezett csörlő segíthet. 

Az offroadosított Teslát Model T-re keresztelték (vélhetően nem a Fordra utalnak vele, hanem a tank mivoltra), és magát Elon Muskot is szívesen megautóztatnák benne.