Már a villanyautó is tölthető a sajtburesz mellett

2022.05.19. 13:37

Mától nyugodtan rávállalhatsz a nagy kólára és a nagy krumplira, mert a kisvárdai McDonald's-on megnyitott a gyorsétterem hálózat első hazai villanyautó töltőpontja. Mióta egyre népszerűbbek a villanyautók, azóta a McDonald's több országban is létesített töltőoszlopokat, ez a hullám pedig most ért el Magyarországig.

McDonalds töltés

Ideális hely egy ilyen gyorsétterem az autó töltésére, hiszen a fogyasztás mellett ülőhely és mosdó is található, így nem telik unott várakozással az a nagyjából 30 perc, amíg elegendő energiát vesz magához a villanyautó.

Ez a töltő éppen jó helyen van - írja a villanyautósok.hu -, mert megfelezi a  Nyíregyháza és Záhony közötti szakaszt. Ráadásul korábban csak 22 kW DC töltő volt a környéken.

Itthon a Mobiliti lesz a McDonald's partnere, akik egy 50 kW teljesítményű oszlopot telepítettek. Hamarosan több hasonló is felbukkan majd az éttermek közelében, Pápán és Zalaegerszegen nyit a következő, majd Ózd és Velence M7-es autópálya melletti része következik.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!