Milliárdos kabrió a Rolls-Royce Boat Tail

2022.05.21. 13:54

Elegáns, ritka és persze, eszeveszett drága autók között - tehát hozzá méltó helyen - mutatta be a Rolls-Royce a legújabb Boat Tail-t, melynél nem létezik drágább luxuskabrió. Valószínűleg évtizedek múlva épp úgy rajongják majd körbe a Villa d’Este körül rendezett Concorso d'Eleganzán, mint most.

Maga a Boat Tail nem újdonság, már létezik belőle egy darab, most azonban újabb összeállítást mutatott be a BMW-hez tartozó angol márka. Ezzel sikerült újabb szintre emelni a fényűzést. Nevét egyébként a hajókat idéző hátsó kialakításáról kapta, a fa burkolaton szinte kedve támad napozni az embernek. Alatta azonban nem a hullámzó víz van, hanem az autó színvilágához illeszkedő piknikező készlet.

Tányérok, poharak és evőeszközök mellett összecsukható székeket és egy napernyőt is elő lehet varázsolni az autóból, hogy kellemesebben teljenek a lovaspóló meccs melletti órácskák. A Boat Tail valószínűleg legjobb esetben is ehhez hasonló társasági eseményeken bukkan majd fel.

563 lóerős 6,75 literes, biturbó V12-es motorja a Phantomból származik és kevesebb mint 5,5 másodperc alatt gyorsul vele 100-ra ez a hatalmas kabrió. Ez azonban tényleg csak egy sornyi adat, mert a teljes egészében kézzel készült, alumínium karosszériás Boat Tail sokkal inkább a csodálattal teli vonulásra termett.

Megrendelője egy művészeteket kedvelő mecénás, aki komoly autógyűjteménnyel rendelkezik, családi vállalkozása pedig apja gyöngyipari cégéből nőtt ki. Az ő ízlését tükrözi minden apró részlet, köztük a fényezés, mely osztriga és rózsa árnyalat kombinációja, különlegessége, hogy fehér és bronz csillámpelyhek adják a gyöngyház fényét. A konyak színű gépházfedélhez pedig tökéletesen passzolnak a diófa elemek, valamint a rózsaarany betétek.

Hűtőmaszkját egyetlen tömör alumíniumtömbből marták ki, a tetején pedig ott van Emily, rózsaarany kivitelben. A beltér a karosszériával harmonizáló konyak és osztriga színű bőrkárpittal varrott, továbbá az óracsoportban a gyöngyök is megjelennek. Több mint 10 milliárd forintba került a Rolls-Royce Boat Tail, de kevés autó mutat szebben a Comói-tavon ringatózó Riva közelében.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!