Az őszre ígérik a következő Polestar villanyautót

2022.05.23. 08:57

A Geely birodalom újabb elektromos SUV bemutatására készül: a Polestar 3 egy álcázott prototípusáról már egy fotót is mutattak.

polestar3 tsr

Bár a típusról egyelőre elég kevés a hivatalos információ, annyit azért tudunk, hogy műszaki szempontból a Volvo XC90-es következő generációjához áll majd közel: ugyanarra az SPA2 jelzésű platformra épülnek, bár a Polestar modell más, a Volvo stílusától egyértelműen elütő formatervet kap, és csak villanyautóként dobják majd piacra, hibrid változata nem lesz.

Az is kiderült, hogy a kínai Polestar üzem mellett, amely jelenleg a 2-es típust gyártja, a Volvo dél-karolinai gyárában, az Egyesült Államokban is készül majd a Polestar 3, amely várhatóan nagy méretű, közel öt méteres szabadidő-autó lesz, és a mérete alapján a márka csúcsmodellje.

Úgy tudjuk, a Polestar kínálatát 2024-ig tervezik teljessé tenni: a 4-es számot állítólag egy kisebb SUV kapja 2023-ban, az 5-öst pedig egy Tesla Model S jellegű elektromos szedán 2024-ben.

A Polestar 3 premierjét a tervek szerint októberben tartják, de nem lenne meglepő, ha az addig hátralevő fél évben további előzetesekkel jelentkezne a svéd-kínai villanyautó-márka.