A Mercedes SL-ből is készül Maybach változat

2022.05.24. 12:26

Egyelőre egy előzetes jelent meg a Maybach SL-ről a Mercedes vezető tervezőjének Instagramján, de már ez is tekinthető hivatalos ígéretnek.

maybach sl pv

Gorden Wagener azt írja, hogy az autót, amelyről a részletfotó készült, Concept Mercedes-Maybach SL-nek hívják, azaz egyelőre tanulmány, és nem végleges, gyártásra szánt autó. Ezzel is magyarázható a bordó karosszéria és a fekete motorháztető kombinációja, az utóbbin a Maybach emblémákból kirakott sormintával: az ilyesmi elég látványos, de a gyártásig ritkán juthat el.

Maybach márkanéven eddig nemigen készültek sportos típusok: az egyetlen kivétel a 6 nevű tanulmány, amely 2016-ban mutatkozott be kupé, és 2017-ben roadster karosszériával. Folytatás nem volt, viszont most lehet: az SL eleve polgári sportkocsi, félúton a luxus és a kőkemény sportmodellek között, így sokkal inkább illene a Maybach portfólióba, mint mondjuk a korábbi AMG GT változatok.

A részletfotóból egyébként arra lehet következtetni, hogy a tanulmányt hamarosan leleplezik, bár pontos dátumot egyelőre nem írt a Mercedes tervezője sem.