Itt 375 lóerő jutna egy tonnára

2022.05.26. 12:29

A Caterham évtizedek óta él ugyanabból: a Lotus Super Seven koncepcióját tökéletesítik, újabb és újabb ultrakönnyű élményautókat bemutatva.

A legfrissebb ezek közül a Seven 420 Cup nevet kapta, és egyértelműen ezt szánják azoknak, akik csak azért vizsgáztatják le a sportkocsijukat, hogy lábon juthassanak ki vele a hétvégi pályanapokra, és ne legyen szükség a trélerezéssel járó nyűgökre.

Így aztán erre az autóra minden felkerült, ami az utcai használathoz kell, például korszerű, LED-es világítás és szabályos sárvédők. A 420 Cupról ugyanakkor hiányzik a szélvédő, cserébe teljes bukókeret jár hozzá.

A végeredmény nem túl szép, cserébe célszerű, és persze megy, mint a barom, hiszen a kétliteres, 210 lóerőre húzott Ford Duratec motor itt csupán 560 kilogrammot mozgat. Így aztán 3,6 másodperc alatt elérhető a 96 km/h, de ami ennél is lényegesebb, a szuperkönnyű, szuperalacsony sportkocsi kanyarban is villámgyors lehet. Ennek érdekében 10 fokozatban állítható Bilstein lengéscsillapítókat, és jól tapadó, minimális mintázatú gyári abroncsokkal szerelték fel az autót.

A rossz hír az, hogy a 420 Cup az EU területén már nem lesz kapható, csak Nagy-Britanniában és Észak-Amerikában forgalmazzák. A brit ára 54 990 font – kb. 25,4 millió forint – lesz, és úgy néz ki, ez a változat készlet formájában sem lesz elérhető, csak kész autóként kínálják majd.