Swift-maszkos sportkocsit tervezett a Suzuki

2022.05.26. 11:23

A nyitott, kétüléses, hibrid sportkocsi még tanulmányautónak is egy picit hihetetlenül néz ki, és elég erős lehetőség, hogy nem is lesz belőle kézzel fogható változat soha. A Gran Turismo 7 legújabb frissítésében viszont már benne van, így elviekben bárki kipróbálhatja.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Suzuki Vision Gran Turismo – ez az apró gép neve – nem is épül meg a valóságban. Az viszont jól látszik rajta, hogy igyekeztek valamiképpen hozzákapcsolni a fantázia-roadstert a jelenlegi Suzuki kínálathoz. Ez úgy valósul meg, hogy az autó orrkialakítása az aktuális Swift Sportét utánozza, igaz, alacsonyabb és szélesebb kivitelben.

Egy ilyen virtuális autó esetében a műszaki adatok persze nem feltétlenül ellenőrizhetők, de a Vision Gran Turismónak is vannak ilyen paraméterei. A négymotoros hibrid hajtásrendszer például 432 lóerő legnagyobb összteljesítményt képes leadni az adattábla szerint. Hogy ez milyen arányban oszlik meg a motorok közt, azt legfeljebb csak sejteni lehet – mindenesetre jó támpont, hogy a jelenlegi Hayabusában ugyanez az 1,3 literes motor 190 lóerős.

Az autó a játékba az 1.15-ös frissítéssel érkezik, így lényegében azonnal elérhető, arra viszont elég halvány esély mutatkozik, hogy az autót kézzel fogható formában is megépítsék.