2022.05.29. 06:59

Az ellenőrzés Komárom-Esztergom megyében történt, a célja pedig a szabálytalankodók kiszűrése és így a balesetmegelőzés. Többek között kiemelten figyelnek a vontatási és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására, a mobiltelefonozásra és az előzési szabályok betartására is.

Arról már mi is többször írtunk, hogy sok esetben drónokat is bevet a rendőrség, ezúttal azonban egy azoknál is komolyabb madarat vetettek be: egy helikoptert. A járműszerelvények között is plusz figyelmet szenteltek a kamionoknak, hiszen azok esetén az előzési szabályok áthágása nagy baleseti kockázatot jelent.

Az ellenőrzésen 17 szabálytalanul előző sofőr akadt fenn, rájuk helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. További 11 esetben is helyszíni bírság járt, egyéb szabálysértések miatt.

A rendőrök továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy az M1-es autópályán hatalmas a forgalom, ezért fokozott figyelmet kíván a közlekedés. Továbbá a szabályok áthágása a forgalom intenzitása miatt súlyosabb következményekkel járhat.

Via police.hu