Kiszivárgott képeken a Polestar 5

2022.06.04. 16:40

Éppen a napokban mutatták be a Polestar 2 sportváltozatát, nemrég pedig a Polestar 3 előzetesét is láthattuk. A márkánál a jelek szerint nem tétlenkednek, ugyanis készülőben van a Polestar 5 is, erről most szivárgott ki néhány kép. Igaz, ezek még nem egy végleges modell valódi fotói, de az Európai Unió szabadalmi és védjegyhivatalaihoz benyújtott dokumentumokból származnak, így elég jó képet adnak arról, mire számíthatunk.

Finoman szólva is jelentős a hasonlóság a korábban Tesla-utánzatként is aposztrofált Precept tanulmánnyal. Úgy fest azonban, hogy a Polestar 5-nek valamivel magasabb lesz a hasa, valamint visszafogottabb az első splitter és a hátsó diffúzor. Felkerült továbbá egy pótféklámpa is. A legradikálisabb változás az ajtóknál figyelhető meg: a tanulmány középről kétfelé nyíló ajtói helyett szokványos B oszlopot és hagyományosan nyíló hátsó ajtókat kapott a sorozatgyártásra szánt változat.

A belső teret még nem láthatjuk ezeken az ábrákon, de jó eséllyel a környezetbarát anyagok felhasználása fontos szempont lesz, és nagy valószínűséggel érintőképernyőből sem szenvedünk hiányt. A műszaki részletekről sem sokat tudni, eddig a 3,1 méteres, tehát igen tekintélyes tengelytávot említették, aminek köszönhetően jókora akkucsomag férhet a padlóba. Ettől meggyőző hatótávot remélhetünk, de erre az adatra persze a súly és a teljesítmény is hatással lesz.

A Polestar 5 bemutatását 2024-re tervezik, addig minden bizonnyal csöpögnek még infómorzsák, tehát mire eljön a nagy nap, a mostaninál behatóbban ismerhetjük a luxus-villanyautót.