Elkészült az új Fiat Doblo

2022.06.07. 17:27

Az új Dobló betagozódik az egységes Stellantis furgon-kínálatba: a korábbi, saját fejlesztésű Fiat modell helyére a Peugeot-Citroen jól ismert típusának egy újabb változata lép.

A Dobló megjelenésében leginkább a Toyota Proace Cityre emlékeztet: itt is jelzésértékű a hűtőrács, ami összeköti a két fényszórót, csak a jelvényt helyezték el máshogy. A belső tér kialakítása még ennél is kevésbé tér el a megszokottól: a legnagyobb eltérést itt egyértelműen a jelvény hozza a négy testvérmodellhez, a Citroën Berlingóhoz, az Opel Combóhoz, a Peugeot Rifterhez és a Toyota Proace Cityhez képest.

Úgy néz ki, a Dobló esetében is igaz, ami a Citroën, az Opel és a Peugeot változatokra: a személyszállító kivitelt már itt is csak elektromos hajtással lehet megvenni. A megoldás a megszokott: 50 kWh-s akkumulátor és 136 lóerős villanymotor kerül az autóba, ami a gyári adat szerint 280 km-es hatótávra lesz elegendő. A teherautó kivitel továbbra is elérhető 1,5 literes, 100 vagy 130 lóerős turbódízel motorral, vagy 1,2 literes, 110 lóerős háromhengeres turbós benzinessel.

Az új Doblóval teljesen egységessé válik a Stellantis haszonjármű-kínálata: minden márka ugyanazt a három típust kínálja, minimális formai eltérésekkel. Ennek megfelelően egyre kevésbé lesz választásunk, a dobozos kategóriában még a Ford és a VW közös modelljei, illetve a Renault Kangoo-Mercedes Citan páros jelent alternatívát.