The Next Day: a Lynk & Co új stílusa

2022.06.07. 15:06

Európában nehezen jut túl az első lépéseken a Lynk & Co márka, de úgy néz ki, Kínában már időszerűnek érezték az arculat megújítását. Elviekben ezt a célt szolgálja a The Next Day, azaz a „A következő nap” tanulmány, amely markánst stílusváltást jelez.

Korábban, talán hogy jobban elválasszák a műszaki alapokat kölcsönző Volvo márkától, a Lynk & Co autóit kifejezetten lágy vonalvezetés jellemezte. Az eddig bemutatott kilenc típusuk ráadásul lényegében ugyanannak az alaptervnek az eltérő méretű variációiból áll, nem csoda, hogy a formai megújulás már így, hat évvel a márka megalapítása után napirendre került.

Az új stílus első képviselője, a The Next Day tanulmány nem sokban emlékeztet az eddigi Lynk & Co modellekbe: elágazó, íves élek, és a korábbiaknál egyszerűbb felületek jellemzik, talán csak a motorházban elhelyezett világítás az, ami a jelenlegi szériamodellekre emlékeztet. Vannak persze elemek, amelyek a gyártáshoz túl különlegesek: ilyen a hatalmas panorámatető, vagy a felfelé nyíló négy ajtó, amelyek két, középső oszlop nélküli nyílást fednek le.

Bár konkrét adatokat egyelőre nem ismerünk, úgy néz ki, a The Next Day nem tisztán elektromos, ahogy maga a márka sem: valamiféle hibrid hajtásrendszer mozgatja, ahol a belső égésű motor az első, a villanymotor a hátsó tengelyt hajtja.

Hogy lesz-e hasonló szériamodell a márka kínálatában, azt egyelőre nem tudni, az viszont valószínű, hogy a The Next Day megoldásait a későbbi Lynk & Co típusokon viszontláthatjuk majd.