Itt a Mulan, az új, globális, elektromos MG

2022.06.10. 14:28

Egyelőre nincs nagy választék személyautó-jellegű elektromos kompaktból, a Volkswagen ID.3, a Cupra Born és a Nissan Leaf Kínából kap új vetélytársat.

A Kínában Mulan néven piacra kerülő típus valószínűleg azonos azzal, amelyet a hazai MG bemutatón MG4 néven emlegettek – a leírás legalábbis illik rá. Az ötajtós típus 4,29 méteres hosszával, 1,84 méteres szélességével és 1,52 méteres magasságával inkább látszik személyautónak, mint SUV-nak. Az autó 2,71 méteres tengelytávja viszonylag tágas belső teret ígér, és úgy tűnik, a villanyautók mezőnyében nem is lesz túl nehéz: 1665 kilogrammot nyom üresen.

Úgy tudjuk, a Mulan egymotoros hajtással érkezik, 204 lóerős teljesítménnyel, és 160 km/h lesz a végsebessége. Az akkumulátor méretével kapcsolatos információ egyelőre nem került nyilvánosságra, de meglepő lenne, ha az MG 5 kombi 52 kWh-s akkujánál kisebb kerülne bele, ami ott 344 km-es WLTP hatótávra elegendő.

Az átlagos méretű ötajtós formája leginkább hátulnézetből lehet szokatlan: a kétrészes hátsó légterelő és a hátsó lámpák szintén légterelőre emlékeztető kialakítása sem gyakori megoldás.

Először nyilván Kínában dobják piacra a típust, de a korábbi hírek alapján feltételezhető, hogy az európai változat bemutatójára is sor kerül még az idén.