Luxus-töltőhálózatot épít ki az Audi

2022.06.10. 11:18

Az Audi még tavaly vázolta fel saját villanyautó-töltőállomás koncepcióját. Ez több fedett kialakítású töltőállást tartalmaz, felette pedig olyan kényelmes, fűtött és zárt teret, ahol étkezési- és fitnesz-szolgáltatásokat kínálnak.

Az első ilyet Nürnbergben helyezték üzembe, hat töltőállással, de már elkészült a második, valamivel kisebb, négyállásos épület is, amelyet Zürich üzleti negyedében állítottak fel. Még az idén át terveznek adni két másik hasonló állomást Salzburgban és Berlinben, majd további három töltőt építenek a következő két év során más német nagyvárosokban.

Nürnbergben egyébként átlagosan napi 800 kWh-t vettek fel a vendégek, napi 24 töltés során, az állomások szolgáltatásait pedig átlagosan 35-en vették igénybe. Ez nem igazán nagy mennyiség, de ahogy villanyautók terjedése gyorsul, úgy lehet egyre jobb üzlet az ilyen kényelmes és gyors töltők üzemeltetése is. Az Audi egyébként 320 kW-os csúcsteljesítményt kínál az állomásaihoz tartozó összes töltőponton, így itt a töltési sebesség elsősorban már az autók fogadóképességén múlik.