A szerelő 240 km/h-s próbaútja után új autót kapott az ügyfél

2022.06.11. 09:07

Alaposan meglepődött egy fremonti Chevrolet márkaszerviz ügyfele, amikor visszakapta autóját a javítás után. Az autó fedélzeti rendszere ugyanis arról árulkodott, hogy a Corvette-jén dolgozó szerelő nem aprózta el a próbautat: 240 km/h körül hajtotta a sportkocsit, és egy kis utcai versenyzés is belefért.

Az ügyfél, Michael azzal vitte be a Corvette-et, hogy furcsa hangokat hall a motortérből. Mint kiderült, nem volt túl nagy a baj, csak az egyik gyertya zörgött, mert nem volt rendesen meghúzva. Csakhogy a szerelő a gyors javítás után túl lelkesen indult neki a próbának. Helyenként 148 mérföldes óránkénti sebességgel száguldott, vagyis közel 240 km/h-val, és még egy Dodge Chargerrel is kisebb farokméregetésbe bonyolódott.

A Corvette-ben található Performance Data Recorder nevű rendszer ennek a próbaútnak minden részletét rögzítette, a sebességek és GPS-koordináták mellett még videót is készített. Nem volt tehát nehéz alátámasztania panaszát Michaelnek. Először egy 500 dolláros, azaz alig 190 ezer forintos kárpótlást kínáltak neki, aztán a márkakereskedés és -szerviz tulajdonosa olyan ajánlatra váltott, amin őszintén meglepődött.

A 2021-es autót, amire egyébként 11 hónapot várt, becserélik neki egy vadiúj 2022-esre, ráadásul mindazon extrákat megkapja bele, amiket a meglévő kocsijába szeretett volna, de a csiphiány miatt le kellett mondania róla. A szalon tulaja később úgy nyilatkozott egy lapnak, hogy ez számukra nem a pénzről szól. Elég jól megy az üzlet, van több kereskedésük, így megengedhetik maguknak, hogy jóvá tegyék a hibájukat. Arról nem szólnak a hírek, hogy a szerelőt felelősségre vonták-e, de a következmények tükrében Michael akár meg is ajándékozhatná egy üveg jó whiskeyvel.