Jobb láb híján bottal nyomta a gázt, baleset lett a vége

2022.06.11. 10:18

Ma már azok számára is léteznek megoldások, akik sajnálatos módon elvesztették, vagy nem tudják használni lábaikat, mégis autót vezetnének. Vannak, akik kimondottan arra specializálódtak, hogy kézi vezérlésűre alakítsák át a járműveket, egy 71 éves magyar férfi viszont más utat választott. Erre a helyszínelő rendőrök is rácsodálkoztak egy ecseri balesetnél.

Az autóban ugyanis nem szakszerű átalakítást találtak az egyenruhások: a gázpedál egy járóbottal volt kitámasztva, a képek tanúsága szerint kábelkötegelővel és szigetelőszalaggal. Biztos, ami biztos alapon a műszerfalhoz is odafogatták. Mint kiderült, a 71 éves férfi korábban elvesztette jobb lábát, ezért így oldotta meg a gáz használatát.

A baleset egyébként azért következett be, mert szabálytalanul előzött, így nekiütközött a vele azonos irányba haladó, de balra kanyarodni szándékozó járműnek. Az idős férfi utasokat is szállított: egy hatéves gyermeket könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. Az ügyben a járművezetés feltételeinek hiánya, valamint személyi sérüléssel járó közúti baleset okozása miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu