Stílusos sportkocsik után elektromos SUV jöhet a Wiesmanntól is

2022.06.12. 07:13

A Wiesmannt eddig leginkább a V8-as, valamint V10-es BMW-motorral szerelt, régies stílusú sportkocsikról ismerhettük. Legutóbb akkor hallattak magukról, amikor áprilisban megmutatták a minden részletében új, elektromos hajtásrendszerrel szerelt Project Thunderballt. Úgy néz ki, nem ezt az egyetlen villanyhajtású modellt tervezik a közeljövőre.

1

Úgy tudni, hogy ez csupán egy új modellpaletta első hírnöke, amely már a jövő Wiesmannjainak stílusjegyeit hordozza magán. A következő típus, ami a tervekben szerepel, egy szintén elektromos luxus-SUV – ami a jelenlegi autóipari divatirányzatokat tekintve egyáltalán nem meglepő. Elsősorban az amerikai és kínai piacra szánnák, a Bentley, az Aston Martin és a Rolls-Royce riválisaként.

A márka első embere, Roheen Berry szerint ugyan villanyautót sem egyszerűbb tervezni és gyártani, mint hagyományos üzeműt, azonban sokkal gyorsabbat tudnak alkotni. Az SUV-val ugyanakkor nem fognak kapkodni, de ha igény mutatkozik rá – márpedig úgy fest –, akkor megcsinálják. Az elektromos platformba rengeteg pénzt öltek már, így természetesen nemcsak egy modellt húznak fel rá.

Azt is hozzátették viszont, hogy bár az SUV-vel a változó vásárlói igények felé nyitnak, ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy tömegmárkává kívánnak válni. Továbbra is kis példányszámban és luxus-kategóriában gondolkodnak.