Az A3 marad a legkisebb Audi

2022.06.15. 09:36

Az A1 és a Q2 megszüntetéséről az idén már hallhattunk Markus Duismanntól, az Audi vezérigazgatójától. Most viszont azt erősítette meg, hogy ennél tovább nem nyirbálják a kínálatot: az A3-asnak biztosan leszí utódja: ez, illetve a Q3 SUV veszi át az alapmodellek szerepét az Audi palettán.

Arról egyelőre nem beszélt a cégvezető, hogy milyen jellegű utódra számíthatunk, így erre nézve csak az Audi korábbi ígéreteiből indulhatunk ki. Ilyen ígéret, hogy 2025 után már nem terveznek dugattyús motoros autót piacra dobni, és mivel a 2020-ban bemutatott jelenlegi A3-ast 2027-ig biztosan nem kell lecserélni, elég valószínű, hogy az utód már tisztán elektromos hajtású lesz ebből is. Egyes pletykák szerint még a jelenlegi generáció bővítése is napirenden van: hallani egy emelt futóműves A3 Allstreet változat bemutatásáról.

Az A3-as megtartása egyébként nem meglepő, úgy, hogy ebben a kategóriában a VW csoport biztosan fejleszt elektromos autókat más márkái számára is. A BMW és a Mercedes esetében ugyanakkor több jel is arra utal, hogy a kompakt választék teljes leépítését tervezik, és a ma már elkerülhetetlennek tűnő villanyautós átállást a nagyobb nyereséggel adható nagyobb típusokkal próbálnák átvészelni.