Lenyűgöző a legújabb Singer Porsche

2022.06.16. 17:26

Nem először hallunk a Singer új sorozatáról: a 964-esekből épülő 930 utánérzésekből azonban nem készül két egyforma, hiszen a Singer tökéletesen testre szabja az autóit.

Ez a példány műszakilag megegyezik a korábbi, ezüst színű, bőr belsejű példánnyal, de mégis minden részletében más karakterű. A zöld csíkos fehér fényezés és a magas oldalú, kockás ülések egyértelműen a 70-es évekbeli versenyváltozatok hangulatát hozzák inkább, és ehhez igazodik a hangolás is: a konkrét autó 3,8 literes turbómotorja 510 lóerős.

Az autó többi rendszere is hozza, amit ekkora teljesítmény uralásához – átlagos képességű pilótát feltételezve – szükséges: a felszereltség része a kipörgésgátló, az ABS, és a Turbo változatokhoz méretezett fékrendszer.

Legalább hetven ilyen autó készülhet a nem túl távoli jövőben – legalábbis a Singer ennyi megrendelőt említett, akik foglalót tettek le a Turbo Study tanulmány láttán – és nem lehetetlen, hogy mindegyik legalább ennyire egyéniség lesz, mint ez a zöld-fehér példány. Pedig ha tök egyforma lenne mind, és pont ugyanilyen, akkor is biztosan kapkodnának értük a rajongók.