Meglepő, de létezik az Audi jelvényes tuktuk

2022.06.16. 16:04

A kezdeményezés nem egyedül az Audi szakembereinek agyszüleménye: a Numan nevű indiai nonprofit vállalkozással összefogva készítették el az E-tron akkumulátor-modulokkal működő motorizált riksát.

Azt mondják, a csökkent kapacitású akkumulátormodulok autóba talán már gyengék, de a tuktukban (bár nem biztos, hogy helyén való ezeket az elektromos hajtású háromkerekűeket így hívni, hiszen nem mondják menet közben, hogy tuk-tuk-tuk-tuk-tuk) még évekig jó szolgálatot tehetnek. Ha pedig már oda sem elegendő a kapacitásuk, fix telepítésű energiatárolóként még akkor is tovább használhatók.

Egyelőre négy ilyen jármű elkészítése szerepel a tervekben: a képeken látható prototípuson kívül, ami demonstrációs célokat szolgál, további három a készül tesztelési céllal. Ezeket a Nunam, amely azért alakult, hogy nőknek biztosítson több munkalehetőségei Indiában, néhány rászoruló rendelkezésére bocsátja majd, akik a járművek segítségével egyszerűbben juthatnak a létfenntartásukhoz szükséges bevételekhez.

A tesztüzemet 2023-ban tervezik elindítani, és nyilván a gyakorlatban szerzett tapasztalatok nyomán dönthetnek arról, hogy lesz-e folytatás, és ha igen, milyen formában.