Kiderült, milyen erős a Polestar 5

2022.06.23. 11:13

Ahogy már a forma alapján is sejthető volt, a Polestar következő személyautója, amelyet 2024-től terveznek gyártani, minden szempontból a Tesla nyomdokaiban igyekszik járni. Ezt mutatják a legújabb adatok is, például a négyajtós, kupétetős modell óriási teljesítménye.

A jelenleg gyártott egyetlen Polestar, a 2-es sem gyenge, az összkerék-hajtású, kétmotoros változat 408 lóerős, de az 5-ös teljesen más ligában játszik. A 800 V rendszerfeszültségű hajtásrendszer állítólag kerek 650 kW összteljesítményű, ami 884 lóerőnek felel meg. Ez már tényleg a Tesláéhoz mérhető, ha nem is versenyezhet a Plaid csúcsváltozattal. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a hátsó hajtásra készül a Polestarnál egy integrált egység, 475 kW-os, azaz nagyjából 646 lóerős motorral és egy kétfokozatú váltóval. Valószínű, hogy itt is ezt alkalmazzák, egy kisebb teljesítményű első motorral kombinálva.

Látszólag készen van a Polestar 5, de nem sietik el a piacra dobását, talán azért, mert a típus rengeteg vadonatúj megoldással érkezik, és nem csak a hajtásláncban: a váz kialakításában szintén a Tesla mintájára nagy méretű könnyűfém öntvényeket alkalmaznak benne, ami a Polestarnál még szintén kipróbálatlan, így nyilván rengeteg tesztelést igénylő megoldás.