Kórház előtt cápáztak az áltaxisok

2022.06.23. 14:02

Májustól drágult a taxizás Budapesten, mi pedig utána is jártunk az okoknak. Részben azért volt szükség a tarifaemelésre, mert a taxisokat számos költség terheli, emelkedtek a szervizelési költségek, a biztosítási díjak és az üzemanyagra is többet kell fordítaniuk. Vannak viszont, akik ügyeskedéssel próbálják megkerülni a hivatalos tevékenységhez kötődő adminisztratív és egyéb terheket. A XIII. kerületi rendőrök most két áltaxist vontak ki a forgalomból.

Két olyan sofőrt szűrtek ki, akik nem rendelkeztek érvényes engedéllyel, ennek ellenére az egyik budapesti kórház előtt vadásztak utasokra. Az egyik autóról képeket is tett közzé a rendőrség: a Kia ugyan sárga színű, de nem látható rajta egyik taxitársaság logója, valamint szabadjelző sem. A másik, egy kombi Chevrolet az alábbi videóban szerepel. A két kocsi egyikébe taxiórát is szereltek. A szabálytalanul nyújtott szolgáltatásért természetesen elkérték a fuvardíjat.

A rendőrség bevonta az akcióba a Technológiai és Ipari Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztályát. A TIM KH munkatársai bevonták a két jármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját, valamint bírságot is kiszabtak. A rendőrök büntető feljelentést tettek.

Forrás: police.hu