Így még durvább: újabb videó a forgalommal szemben haladó Ladáról

2022.06.24. 08:52

Tegnap megírtuk, hogy a rendőröknek azért kellett intézkedniük az M4-es autóúton, mert egy idős sofőr forgalommal szemben haladt Ladájával. Megfordították, megbírságolták, és elmagyarázták neki, milyen veszélyes hibát követett el, de szerencsére nem sérült meg senki. Most a Magyar Közút is közzétett egy felvételt, amelyen más szögből, és eleve sokkal jobban látszik a mutatvány. És innen szemlélve még félelmetesebb.

Jól látszik ugyanis, hogy a ladás úr először behajt a forgalom elől terelőtáblákkal elzárt sávba, és ott halad a rossz irányba. Ezután csak simán a belső sávban hajt teljes magabiztossággal, a felvétel csúcspontja pedig az, amikor szemből is érkezik ugyanabban a sávban egy kisteherautó. A Közút beszámolója szerint a 76 éves férfi mintegy 10 kilométert vezetett Budapest irányába, csakhogy a Debrecen felé vezető oldalon.

Ennek az esetnek most ugyan szerencsére nem lett károsultja, de a hasonló manőverek nagyon veszélyesek, könnyen bekövetkezhet a baj, ha egymással szembe haladnak az autók, aránylag nagy sebességgel. A Magyar Közút „Tartsd az irányt!” kampányával igyekszik felhívni a figyelmet a veszélyekre, és tanácsokkal szolgálni a megelőzés érdekében.

Forrás: Magyar Közút