Belülről előzött, majd kis híján összetörte áldozatát a körforgalom tahója

2022.06.27. 15:34

Az utóbbi időben elég sok videón keresztül nyert bizonyítást, hogy rengeteg hazai autós viszonyul sajátosan az előzéshez, valamint a körforgalmakhoz. Vannak aztán, akik ezt a kettőt kombinálják, mint például februárban egy audis, vagy most az a peugeot-s, akiről a Budapesti Autósok oldala tett közzé videót.

Lehetne persze azzal érvelni, ahogyan a kommentekben meg is történik a videó alatt, hogy körforgalomban nem tilos előzni. Ez való igaz, de van azért a KRESZ-ben egy olyan lényeges kitétel is, hogy akkor szabad, ha adottak a feltételek. Márpedig itt egysávos körforgalomról van szó, ráadásul a manővert a forgalomtól elzárt, sávos felfestésű területen kezdi meg a 306-os sofőrje, majd a körforgalom közepén lévő kockaköveket is kihasználja, hogy aztán az első kijáratnál bevágjon a volkswagenes elé.

Mindez egyébként az M86-oson történt, és a teljes képet tekintve akkor sem lenne szabályos, ha többsávos körforgalomban adta volna elő emberünk. Ugyanis a forgalom elől elzárt területre sehol nem szabad ráhajtani, valamint a kereszteződés elhagyása is hagyott némi kívánnivalót maga után.

Forrás: Budapesti Autósok