DS 7: Audi-pofa helyett LED-villámok

2022.06.28. 12:16

A DS 7 2017-ben mutatkozott be, azaz még nem érett meg a leváltásra, de most változtattak rajta egy keveset, hogy passzoljon a Citroënből kinőtt prémium-márka jelenlegi arculatához.

Ennek érdekében átdolgozták az orr-részt: elhagyták a hűtőrács krómkeretét, amitől egyértelműen Audi-jellege volt, helyette a DS 4-esről ismert LED-villámokat kapta meg a fényszórói alá. A neve is változott: elhagyták a Crossback utótagot, mostantól simán csak DS 7-nek nevezik a típust. Egyes változatoknál látványosan sokat játszottak az autó dekorációjával: több helyen fekete dekorációkat használtak a krómozottak helyett. Változott egy csomó más részlet is, például a fényszórók LED-mátrixosak lettek, de az autó jellege gyökeresen nem változott meg.

Műszaki értelemben természetesen a szabványos megoldások köszönnek vissza: a fronthajtású alapváltozatok 130 lóerős motorokat kapnak, a benzines 1,2 literes háromhengerest, a dízel 1,5 literes négyhengerest. Ezen kívül a jól ismert, 1,6 literes turbós benzinmotor köré épített konnektoros hibrid rendszerekkel lesz kapható a típus: a fronthajtású névleges csúcsteljesítménye 225, az összkerék-hajtásúaké 300 illetve 360 lóerő. Mindbe ugyanazt a 14,2 kWh-s akkucsomagot építik. A legerősebb változatot kifejezetten sportosra hangolták, ez 21-es kerekeket és 380 mm-es féktárcsákat kapott.

A megújult DS 7 nem azonnal lesz elérhető: a piaci bevezetést szeptemberben tervezik beindítani Európában.