Ez a tréler olyan hosszú, mint egy ebéd nélküli vasárnap

2022.07.02. 10:25

Pest megyében ellenőrizték a forgalmat a rendőrök a napokban és fenn is akadt a hálón két túlsúlyos karaván. Az M4-es autóúton szűrték ki mindkét szerelvényt, mindkettő honossága román volt.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Mindkét trélert vontatója egy-egy autószállító Iveco kisteherautó volt, amik saját magukon és utánfutón is vittek autókat. Az egyik hunyorítva még akár meg is felelhetett volna, hiszen az egy olyan utánfutót húzott, amire egy autó fér, de ott se adta ki a matek, 364 kilóval túllépte a megengedett felső határt.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A másik szerelvény már érdekesebb: ott az autószállító kisteherautó egy kimondottan méretes utánfutót húzott, amire két autót pakoltak, így összesen három autót szállított az Iveco. Azokból se olyan kicsiket: se az előre felrakott Audi, se a tréler végén lévő Merci furgon nem tűnik könnyűnek. A gyanút a mérés is igazolta, ugyanis ennél a szerelvénynél közel másfél tonna túlsúlyt mértek a rendőrök. A bírság az első esetben 200 ezer forint, míg a másodikban 350 ezer forint volt. A karavánok addig nem mehettek tovább, amíg le nem pakoltak annyi súlyt, hogy az összsúly beférjen a megengedett keretek közé.

Forrás: Police.hu