Érthetetlen: megint megfordult az autópályán valaki

2022.07.05. 12:50

Aggasztóan sok olyan esetről hallani mostanában, hogy valaki megfordul az autópályán. Most az M30-ason történt egy ilyen eset: egy 68 éves férfi szabályosan megérkezett a felhajtóra, egy darabig úgy is tűnik, hogy nincs semmi látnivaló, aztán hirtelen megfordult. Még azt se lehet mondani, hogy benézte, mivel annyira egyértelmű a helyzet, hogy ezt nem lehet a figyelmetlenségre fogni.

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Az Ignis-t vezető férfit a rendőrök szerencsére hamar lekapcsolták, de addig még ezen kívül is csinált több balesetveszélyes manővert. Valószínűleg arról volt szó, hogy nem szándékozott felhajtani az autópályára, ezért gondolta úgy, hogy remek ötlet megfordulni és a szokványos megoldás helyett – ami a következő lehajtó – keresni kell valamilyen alternatívát.

Felmerül a kérdés, hogy aki ilyet csinál – akár figyelmetlenségből, akár szándékosan – , az mennyire alkalmas a közúti közlekedésre, ha szerinte egy ilyen helyzetre ez egy vállalható megoldásnak tűnik. Teljesen érthetetlenek ezek az esetek, hiszen életveszélyesek és nem csak arra nézve, aki szabálytalan. Ebben az esetben a sofőr pénézbírságot kapott és 3 hónapra eltilitták a vezetéstől.

Valószínűleg pont azokhoz nem fog eljutni, akiknek szól, de a Magyar Közút munkatársai azért kérik, hogy ha valaki véletlenül felhajt az autópályára, akkor soha ne forduljon meg, hanem menjen el a következő lehajtóig. Sajnos ott tartunk, hogy ezt külön ki kell emelni.

Forrás: Magyar Közút Instagram