Kivételes képességű villanyautót ígér a Hennessey

2022.07.05. 15:10

Az első rajzokat már tavaly láthattuk a hatkerekű, különleges üléselrendezésű járműről, amelyet egyelőre Project Deep Space néven emlegetnek, most pedig az is kiderült, hogy milyen paramétereket céloznak meg a géppel.

A 2000 lóerő feletti teljesítményből persze egyértelműen kiderült már korábban is, hogy a hatkerekű szörnyeteg potenciálisan a legjobban gyorsuló autók közé tartozik majd. Most azt az ígéretet tették, hogy 200 mérföld/óráig, azaz 322 km/h-ig ez lesz a világ legjobban gyorsuló autója. Ez persze nem is lenne olyan meglepő: a hat kerék egyik előnye, hogy több erő vihető az útra, ami a gyorsulásnak igazán jót tesz. A másik ígéret az, hogy ezer kilométer feletti hatótávot lehet majd elérni az autóval. Ez sem olyan meglepő: a célszerűtlennek tűnő, 1+2+1-es üléselrendezés, a nagy tengelytáv és a széles felépítés miatt bőven lesz hely az akkumulátorok elhelyezésére, a vázlatok alapján pedig egyértelmű, hogy az alacsony légellenállás a fontosabb tervezési szempontok között volt.

A hat méter feletti, alacsony jármű, amelyet 3 millió dolláros nagyságrendű pénzért terveznek piacra dobni, a tervek szerint 2024-re áll össze 95%-os készültségben – akkor a tervek szerint megmutatják majd élőben is – a végleges változatot pedig 2026-ban kezdik majd gyártani. Összesen 105 ilyen járművet terveznek elkészíteni, nyilván abban bízva, hogy ezeket is elkapkodják majd, akár a cég hatkerekű, nagy teljesítményű V8-as pickupjait.