Összetörték a Ferrarit, amiből egy darab létezik kerek e világon

2022.07.05. 16:25

A Breadvan egy olyan Ferrari versenyautó, ami közben pont a Ferrari felé egy égbe meredő középső ujj. Egy használt 250 GT SWB-ből épült a kenyeres kocsira hajazó – innen a neve – versenyautó a Serenissima csapatnak, aminek a Ferrari már nem adott el új versenyautót. Végül bár a Le Mans-i győzelem elmaradt, több versenysikere volt az autónak, amiből végül igazi élő legenda lett.

Screenshot 2022-07-05 at 16.07.01.png

Az egyetlen példányban létező Ferrari Breadvant több szerencsés még Magyarországon is megcsodálhatta a Hungaroring Classicon. Sőt, mivel az autónak rendszeresen tolják is, menet közben is rendszeresen megtekinthető olyasmi eseményeken, mint amilyen a Le Mans Classic is. Ezúttal azonban hullott némi forgács, mivel csúnyán összecsukták a világ legritkább Ferrariját.

Az autó a világ legdrágábbjai között van, becslések szerint nagyjából 20 millió eurót, azaz körülbelül 8 milliárd forintot ér, így valószínű, hogy az anyagi kár jelentős. Ilyen nem először történik egyébként, tört már a Breadvan, de egy ilyen esemény sose jön jól. Valószínűleg idővel helyreállítják majd a Ferrarit, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen idén már 60 éves illetve sok egyedi alkatrésze van.