Piásan hajtott árokba Pecco Bagnaia

2022.07.06. 11:37

Ittasan szenvedett balesetet a gyorsaságimotoros-vébé tavalyi szezonjának második helyezettje. Pecco Bagnaia éppen Ibizán bulizott, barátaival asseni győzelmét ünnepelte. Fel is öntöttek a garatra, ami önmagában nem lenne baj, csakhogy utána még autóba is ült. A hírt a Periódico Ibiza közölte, a lap egy fotót is közreadott.

63-francesco-bagnaia dsc4530 0.gallery full top fullscreen

Hajnali háromkor indultak el a diszkóból, Bagnaia vezette a Citroën C4-est, amellyel egy körforgalomnál hajtott árokba. 0,87 ezreléket mutatott a szonda, a hatályos szabályok szerint a megengedett 0,5 ezrelék, azt tehát jelentősen túllépte. Később a véralkoholszintje is magasabbnak bizonyult a kelleténél.

A balesetben másik autó nem volt érintett, személyi sérülés sem történt. Bagnaia meg is szólalt az esettel kapcsolatban. Sajnálatát fejezte ki, és úgy fogalmazott, tudja, hogy nagyon felelőtlen dolgot tett. Egyébként nem szokott alkoholt fogyasztani, és mindenkit arra kér, hogy ittasan ne vezessen. Azt egyelőre nem tudni, a hatóságok milyen büntetést szabtak ki, és azt sem, hogy csapata, a Ducati gyári istállója szankcionálja-e emiatt.

Bagnaia egyébként tavaly a végsőkig harcban volt a világbajnoki címért, de végül alulmaradt Fabio Quartararóval szemben. Az idei szezonja meglehetősen vegyes: három futamgyőzelem mellett háromszor nullázott is, így jelenleg csak negyedik a pontversenyben, a szatellit-ducatis Zarco mögött.