Büntetőfékezésből lett baleset az M0-son

2022.07.07. 08:27

Sajnos úgy fest, a büntetőfékezést sokan teljesen bevett módszernek tartják a vitás közlekedési helyzetek rendezésére. A közelmúltból emlékezhetünk olyan esetre, hogy valaki óvodásokat szállító busz előtt keménykedett, esetleg baseballütőt rántott, de olyan is volt, aki a rövidebbet húzta ilyen helyzetben. Olykor baleset is kisül ebből a kihágásból, most az M0-son történt baj.

A Magyar Közút videójából ugyan az előzmények nem derülnek ki, de olyan szempontból mindegy is, hogy ezt a viselkedést nem lehet észszerűen indokolni, nincs olyan helyzet, amikor jogos lenne mások biztonságával játszani. Még akkor sem, ha korábban éppen a büntetőfékezőt veszélyeztette valaki. A felvételen annyi látható, hogy a belső sávban haladó Peugeot sofőrje ugrik bele a fékbe, a mögötte érkező Volkswagen nem tud megállni.

A rendőrök és az útellenőr gyorsan kiterelték az érintetteket a leállósávra, ahol intézkedtek is. Úgy tudni, mindkét fél elismerte hibáját. Azzal együtt ebben a sűrű forgalomban sokkal nagyobb baj is lehetett volna az önbíráskodásból, és hasonlóból könnyen kialakulhat durva torlódás is.

Forrás: Magyar Közút