Az ABT RS3 még az R8 V10-et is legyorsulja

2022.07.10. 10:19

Az ABT évtizedek óta a Volkswagen Csoport autóinak tuningolásának specialistája, legutóbb pedig a gyári változatában is tekintélyes teljesítményű Audi RS3-at vették kezelésbe. A 2,5 literes, 5 hengeres, turbófeltöltéses benzinmotor teljesítményét 100 lóerővel, nyomatékát 100 Nm-rel sikerült növelni egy speciális intercooler, valamint egy új motorvezérlő beépítésével. A csúcsteljesítmény így 500 lóerő, a csúcsnyomaték pedig 600 Nm.

Az RS3-R karosszériáját karbon kiegészítőkkel rakták tele, így kerültek speciális elemek az első- és hátsó lökhárítóra, szárny a csomagtér ajtóra, illetve a karbon mintás tükörházak sem maradtak el.

Az ABT RS3-R 3,3 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h órás sebességre, ezzel gyorsabb, mint az Audi R8 V10. A hatalmas teljesítmény útra viteléről 20”-os, kovácsolt felnikre szerelt Goodyear Eagle F1 Supersport R gumik gondoskodnak. A futómű sem maradt érintetlen, módosított rugókat és stabilizátorrudakat építettek be a mérnökök, a kipufogórendszert pedig rozsdamentes acélra cserélték.

A végsebesség elektronikusan 250 km/h-ra korlátozott, azonban az ABT App használatával 300 km/h-ra emelhető a limit. Okostelefonon állítható továbbá a motor karakterisztikája, valamint megtekinthető a motor pillanatyni leadott teljesítménye, illetve egyéb működési paraméterei.

Forrás: ABT