Ötvözték az 1963-as és a 2016-os Alfa Giuliát

2022.07.12. 13:26

A retrósítás népszerű, de nehéz műfaj, különösen akkor, ha két eltérő formavilágot kell összekovácsolni. A modern Giuliához egységesen gömbölyű idomokat rajzoltak az Alfa formatervezői, míg az 1963 és 1977 között készült Giulia Tipo 105 inkább a kor dobozszerű, de elegáns vonásait hordozza. A kettő hibridjének szánt autó a szardíniai Poltu Quatuban tartott Concource d’Elegance-on tűnt fel, az ErreErre Fuoriserie felelős érte.

A cég fő szempontja a biztonság volt, ezért a Giulia Quadrifoglio karosszériájához (érdemben), motorjához és a belteréhez nem nyúltak. A hangsúly a teljesen új dizájnon volt, a lemezeket karbonból készítették . Az orrát és hátulját is igyekeztek függőlegesre húzni, az autón az eredeti Giulia elöl kerek, hátul szögletes lámpái kaptak helyet. Szintén az 1963-as ős előtti főhajtás a motorháztető közepén húzott csík, a fekete hűtőrács, valamint a hátsó szélvédő és a far fölé kanyarodó elemek. A szélesítések már talán kicsit túlzásnak tűnnek, ellensúlyozzák őket a saját készítésű, de klasszikus Alfa-stílusú felnik, ezeket az eredeti Giulia és a Junior kerekeiről mintázták.

Az ErreErre Quadrifogliója a Tipo 105 bemutatójának 60. évfordulójára készült. Az autó sem az ősök eleganciáját, sem a modern Giulia dinamizmusát nem igazán örökölte, és mivel az összekép sem elég koherens, a jövő-retró hullámnak sem a tetejére helyeznénk. A Retromodra keresztelt autót a következőképp definiálták: "lányunoka, aki a nagymamája ruháját viseli."