Cool Dog: baltával faragott divatautó

2022.07.12. 06:51

Akinek ismerős lenne a Great Wall Haval újdonsága, a Cool Dog, az nem téved nagyot: ez a 2020-ban bemutatott Nagykutya kisebb testvére.

A stílus hasonló, de a részletek és a méretek eltérőek: az újabb modell élesebb forma, érdekes ritmusú, egyenes és íves élekkel. A méretei alapján legalább fél számmal kisebb, mint a Nagykutya: a hossza 4,52, a szélessége 1,875, a magassága 1,745 méter, a tengelytávja pedig 2,71 méter. Szokatlan megoldás, hogy a tetőoszlopok ezüst színűek, így furán külön állnak a többi fényezett paneltől. Egészen különös megoldás, hogy a hátsó ablak alig tenyérnyi magas – nem valószínű, hogy azon keresztül sokat látna a sofőr. Cserébe a Cool Dog nagy digitális kijelzőket kínál – alighanem a 12,3 hüvelykes központi kijelzőn át egyszerűsödik rutinfeladattá a tolatás is.

Az autó műszakilag nem különösebben érdekes, de az 1,5 literes, 184 lóerős turbómotor, és a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltó nem is tűnk kevésnek a méreteihez. A Cool Dog első- és összkerék-hajtással is elérhető, az ára 120 ezer és 150 ezer jüan közt lesz változattól függően: ez 7,3-9,1 millió forint közti összeget jelent, viszont az autó láttán nincs is az az érzésünk, hogy ne tudná, ami manapság ennyiért elvárható.