Drónvideón a háromezer, szállításra váró Tesla


A Tesla kínai gyára kemény hónapokon van túl, az újabb koronavírus-hullámok miatt több lezárás is érintette őket. Nemrég a sanghaji Gigafactory-tól alig 6 kilométerre található Luchao kikötő területéről készített drónfelvételt a Wu Wa nevű Tesla-figyelő, amin (többnyire) Model 3-asok ezrei várnak az exportra.

Kép: teslarati.com
Kép: teslarati.com

A kikötő a Giga Shanghai-tól 6 kilométerre található, az autók valószínűleg Európába tartanak. A gyárról tudni is lehet, hogy az év első felében inkább exportra gyártanak, a másodikban pedig a helyi piac a cél. 2022 második negyedévében a fenti problémák miatt nem termeltek teljes kapacitáson, ezt igyekeznek most pótolni.

Balló Marci Tesla-várományos szavai:

unnamed (2)

Itt lehet majd követni a Tesla-szállító hajókat, amikor elindulnak. Az Arab-tengeren nincs térerő, ezért ott nem látszik a pontos hely és sebesség. Srí Lanka magasságában még csak az látszik, hogy az EU-ba tart a gőzös. A Szuezi-csatornába érve újra van vétel. Amikor a felénél jár a hajó, akkor osztják szét a kocsikat, tehát akkor kapnak a tulajok alvázszámot és ezután látszik a konkrét kikötő. Aki ilyenkor nem kap számot, az csak a következő körben számíthat az autójára. Szám esetén két hét van felkészülni a kifizetésre, mert annyi idő átlagosan, mire megérkezik fizikailag a kocsi az adott desztinációba.

A mellékelt aktuális képen látható a Tesla rakodásra előkészítő területe, napok alatt telt meg. Becslések és drónfelvételek alapján kb. 3000 autó várakozik felpakolásra.