Négyüléses modellt készül piacra dobni a Czinger

2022.07.14. 16:21

Legutóbb azzal vonta magára a figyelmet a Czinger, hogy az idei Goodwood Festival of Speeden mentek egy hegyeset a 21C típusú, elképesztően durva szupersportautójukkal. A 21C egyébként egy érdekes kialakítású, hibrid sportautó, aminek az a különlegessége, hogy úgy kétszemélyes, hogy a sofőr és az utas egymás mögött ülnek.

Állítólag már kész a szériaérett modell, amiről egyelőre azt lehet tudni, hogy a súly-lóerő aránya hozzávetőleg egy az egyhez: 1250 lóerős teljesítményhez 1240 kilós súly párosul. Ebből az is kikövetkeztethető, hogy a dinamika se szerény: nulláról százra 1,9 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig elvileg 452 km/h lesz.

Most úgy tűnik, hogy a cég alapítója és egyben igazgatója, Kevin Czinger nem csak egyszeri hírnévben bízik, ugyanis azt tervezik, hogy 2030-ra további hat vagy hét új modellt mutatnak majd be. Többek között elméletileg lesz köztük négyajtós, olcsóbb modell is. Mivel minden szegmensbe szánnak autót, így várhatóan a ma divatos hobbiterepjárók közé is érkezik majd modelljük.

Az olcsóbb valószínűleg nem azt jelenti, hogy tényleg olcsó lesz majd bármelyik modell, hiszen a jelenlegi egyetlen autójuk, a 21C-t nagyjából 2 millió dolláros áron tervezik árulni.