Bemutatták a frissített Kia XCeedet

2022.07.18. 17:29

A Kia XCeed megérett a ciklus közepi ráncfelvarrásra, ennek keretében új motorokat, frissített formatervet és egy új, GT-Line csúcsfelszereltséget kapott a kompakt crossover.

Az XCeed külső újdonságai ismerősek lehetnek a normál Ceedről: az első fényszórók három osztatúak lettek, a hátsók összetett ledes belső struktúrát kaptak, a lökhárítók szintén elöl-hátul teljesen újak, a korábbinál agresszívebbek. A Kia középen becsípett hűtőrács-dizájnja is frissült, és immár egy 18 colos opcionális, de kizárólag az XCeedhez választható felni is érkezett a ráncfelvarrással.

Bővült a hajtáslánc-választék: a három T-GDi benzinmotor (1 liter - 120 lóerő; 1,5 liter - 160 lóerő; 1,6 liter - 204 lóerő) mellett egy benzines és egy dízel 48 V-os hibrid is elérhető, valamint egy plug-in hibrid is érkezett: az 1,6 literes benzinmotort egy 60 lóerős villanymotor egészíti ki, akkumulátora 8,9 kWh-s. A rendszer összteljesítménye 141 lóerő, tisztán elektromos hatótávja vegyes használatban 48, városi használatban 60 kilométer.

A belső térben leginkább az infotainmentet érintették a változtatások, a sofőr előtti óracsoport teljesen digitális lett (12,3 col); USB-C aljzatok kerültek mindenhol, a középső kijelző pedig felszereltségtől függően 5, 8 vagy 10,25 colos. Egyszerre két telefon tud kapcsolódni a rendszerre, az Android Auto és az Apple CarPlay is vezeték nélküli.

Az autó terepjáróssága természetesen csak látszat, 16 colos kerék esetén 172 mm-es, 18 colosak esetén pedig 184 mm-es, összkerékhajtás pedig nem elérhető hozzá. A gyártás idén nyáron indul a szlovákiai, Zsolnán működő gyárban, a forgalmazás szeptemberre várható.